Taco’s

Kruidenmix voor zo’n 500 gram gehakt

– 2 theelepels gemalen komijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel Thijm
– 1/2 theelepel gemalen kaneel
– zout
– (cayenne)peper (of gebruik een pepertje bij het fruiten van de ui en knoflook)

Vulling

– 1 ui (rood)
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper?
– 500 gram gehakt (runder/lam)
– 3 trostomaten, in blokjes
– 400 gram kidneybonen
– 200 gram maïskorrels

 

On the side

– 1 à 2 avocado’s, geprakt
– tacoshells
– geraspte oude kaas
– ijsbergsla enzo…
– salsa- en/of hotsauce

 

Bereiding

Ui en knoflook snipperen (met eventueel een pepertje) en fruiten in olijfolie.
Kruidenmix toevoegen en paar minuten meebakken.
Tomatenblokjes, kidneybonen (met vocht) en maïs door het gehakt roeren en laten indikken.