Panoramawand Cuijkse Cantheelen

Voor de Fotoarchief Dienst Cuijk (FAD) maakte ik in samenwerking met Nico van Ast, van Vast Grafisch, deze panoramawand van 5,70 x 1,50 meter over de bouw van de Cuijkse Cantheelen van 2013 tot 2015. De fotografie is verzorgd door Nico van Ast van Vast Grafisch.

Na de eerste opzet had ik al snel het idee voor het plaatsen van de foto’s tussen een tijdlijn en de skyline van Cuijk. Gelukkig was het mooi weer, dus een rondje Middelaar- Mook was geen straf.

Ik heb zo’n 200 foto’s gemaakt vanaf de overkant van de Maas en met behulp van Photoshop aan elkaar “gestiched”. Daarna in Illustrator overgetrokken naar een vectorbestand zodat deze geplaatst kan worden in InDesign, waar het ontwerp werd gemaakt.

De panoramawand werd door Vast Grafisch op een speciaal materiaal geprint die tegen een magnetische muur geplakt blijft zitten.

11219476_861333930586871_7306888439295947910_o_1100

Dressoir van oud hout

DSC_3945

Dit dressoir is gemaakt van oude pallets en afgewerkt met grijze beits. Het pallethout is afkomstig van een installatiebedrijf in de regio en wordt daar gezien als afval. Eeuwig zonde, dus daar wil ik wat mee doen. De pallets worden gesloopt en de bruikzame delen worden gebruikt voor een tweede leven, o.a. als meubel. De rest wordt kachelhout, ook nuttig :-).

DSC_3929

DSC_3939

DSC_3964IMG_4489 IMG_4487

Taco’s

Kruidenmix voor zo’n 500 gram gehakt

– 2 theelepels gemalen komijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel Thijm
– 1/2 theelepel gemalen kaneel
– zout
– (cayenne)peper (of gebruik een pepertje bij het fruiten van de ui en knoflook)

Vulling

– 1 ui (rood)
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper?
– 500 gram gehakt (runder/lam)
– 3 trostomaten, in blokjes
– 400 gram kidneybonen
– 200 gram maïskorrels

 

On the side

– 1 à 2 avocado’s, geprakt
– tacoshells
– geraspte oude kaas
– ijsbergsla enzo…
– salsa- en/of hotsauce

 

Bereiding

Ui en knoflook snipperen (met eventueel een pepertje) en fruiten in olijfolie.
Kruidenmix toevoegen en paar minuten meebakken.
Tomatenblokjes, kidneybonen (met vocht) en maïs door het gehakt roeren en laten indikken.

Ras el hanout

Ingredienten
– 1/4 t kaneel
– 1/4 t komijnpoeder
– 1/4 t kurkuma
– 1/4 t korianderpoeder
– 1/4 t laos
– 1/4 t knoflookpoeder
– 1/4 t paprikapoeder
– 2 t zout
– 1/4 t zwarte peper
– 1 t gedroogde selderij
– mespunt gemberpoeder
– mespunt kardemompoeder
– mespunt geraspt nootmuskaat
– mespunt kruidnagelpoeder
– mespunt cayennepeper

Meng al deze kruiden goed door elkaar.
Met dit recept heb je genoeg kruiden voor 1 kilo vlees.

Bron: Smulweb.nl (Deonart).

Teriyakisaus

IMG_4320

Ingrediënten

– 1 uitje, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gesnipperd
– 1 kopje sake
– 1 kopje mirin
– 2 kopjes soya
– 1 theelepel gemalen gember
– 1 theelepel gemalen komijn

Bereiding

Fruit het gesnipperde uitje en de knoflook.
De andere ingrediënten toevoegen en laten indikken.
Eventueel nog zeven.

bron: Ruud Berlie

Kruk van sloophout (palletbokken)

bovenkant

Ontwerp en vervaardiging van een kruk gemaakt van een lading gebruikte palletbokken, afkomstig van een installatiebedrijf in de regio. Het zijn grote dikke balken (± 6x9cm, niet allemaal recht en even dik) van pallets waar grote rollen plaatstaal op worden vervoerd.

Palletbokken_IMG_3628

Met het ontwerp wil ik een kruk vervaardigen zonder gebruik te maken schroeven en spijker e.d. Alleen hout en lijm en het gebruik van houtverbindingen moeten zorgen voor een stevige constructie, aan het hout zal het niet liggen, dat is meer dan dik en zwaar genoeg.

Read More

Mac Premo “stuffmaker”


Een mooie mini-documantaire over de kunstenaar Mac Premo [macpremo.com] die zichzelf een “stuffmaker” noemt. De gedrevenheid om kunst te maken en de frustraties die hij ondervindt wanneer hij of te druk is met opdrachten zodat er weinig tijd is voor kunst te maken, of wanneer te weinig geld binnen komt maar wel tijd heeft om te maken wat hij wil.
Deze mini-documantaire is gemaakt door de in Brooklyn wonende Nederlander Bas Berkhout [basberkhout.nl].

css.php
%d bloggers liken dit: